Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Nigerija (foto: ARO)
Nigerija

Boko Haram pobil najmanj 2500 vernikov iz škofije Maiduguri

Cerkev po svetu | 16.09.2014, 10:19 Marta Jerebič

Nigerijska skrajna islamistična skupina Boko Haram je v škofiji Maiduguri pobila najmanj 2500 vernikov, je za dnevnik Thisday povedal tamkajšnji škof, ki se je s tisoči vernikov zatekel v neko župnijo v nigerijski zvezni državi Adamawa.

Pojasnil je, da so številne družine pri begu pred nasiljem Boko Harama ostale razdeljene, mnogi starši še vedno iščejo svoje otroke. Škof je še povedal, da tudi nigerijski vojaki raje zbežijo pred omenjeno skupino kot da bi varovali ljudi, razlog za to pa je pa je po njegovih besedah korupcija.

Sicer pred Boko Haramom beži vedno več ljudi. Na meji med Nigerijo in Kamerunom je že več kot 30 tisoč beguncev v veliki stiski, poroča agencija Fides. V neki vas so bili Judje priča grozovitim dogodkom. Člani Boko Harama so odsekali glave najmanj 60 ljudem, povečini kristjanom in vladnim vojakom. Boko Haram želi na severu Nigerije vzpostaviti islamski kalifat po vzoru skrajnežev v severnem Iraku.

Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.