Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

V samostanu Brezmadežne Nazarje slovesne zaobljube dveh sester klaris

Slovenija | 11.08.2014, 09:13

V samostanu Klaris v Nazarjah je bilo pred današnjim praznikom sv. Klare že v soboto zelo slovesno. Sestra. M. Joana Lurške Matere Božje (Nataša Martinovič) in s. M. Pavla svetega Križa (Petra Suhoveršnik) sta namreč izrekli slovesne zaobljube.

Po molitveni uri je ob desetih dopoldne sveto mašo daroval administrator mariborske nadškofije in celjski škof Stanislav Lipovšek. V nagovoru je med drugim spregovoril o pomenu redovniškega življenja in poslanstvu Klaris v Sloveniji.

"Rečemo lahko in se zahvalimo vam, drage sestre klarise, da ve že desetletja v naši domovini tudi ta kraj in Cerkev v naši domovini z vašo molitvijo, z vašim pričevanjem, z vašo zvestobo Jezusu Kristusu in Božjemu ljudstvu spreminjate v kraj božje bližine, v kraj božjega delovanja," je dejal škof Lipovšek.

Kapela pri sestrah klarisah
Kapela pri sestrah klarisah © p. Ivan Rampre

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...