Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar

AUDIO: Urška Bačovnik Janša o zaporu svojega moža

Slovenija | 01.07.2014, 17:21

Afera Patria ima zelo dolgo in razvejano brado. Zadeva se ne konča pri politikih in novinarjih, ki jo spremljajo, v šestih letih se je zarasla tudi v družinske pore družine Janša in njenih bližnjih.

Urška Bačovnik Janša, po poklicu zdravnica in mamica dveh malčkov, pokončna in topla oseba, se je z moževo odsotnostjo sicer že srečala. Ampak odsoten je bil službeno. Tega, da je g. Janša po krivici odtrgan iz družinskega življenja ne more sprejeti. Zlasti je težko, ker očeta zelo pogreša triletni sinček. Mlajši Jakob je še premajhen, da bi ga že lahko pogrešal.

Urško smo povprašali tudi o medijskem linču, ki so ga bili deležni. Pisci rumenega tiska bi se morali srečati z gospo Bačovnik Janša in bi lahko na lastne oči videli, kaj hudobne besede povzročijo. Trpljenje. Gospa Bačovnik Janša upa, da se bo njen mož čimprej vrnil domov, saj je preprosto družinsko življenje največ, si želijo. Je to preveč?

Zaupala nam je tudi zelo osebno zgodbo. Vabljeni k poslušanju!

Slovenija, Politika
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...