Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Ljuba moja, pojdi z mano

Slovenija | 16.06.2014, 21:00

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te sem z magistrico Metko Knific predstavila novo zvočno izdajo Kulturnega društva Jerbas. Zgoščenka Ljuba moja, pojdi z mano prinaša prikupen in mladosten dih tistim ljudskim pesmim in vižam, za katere se pogosto zdi, da so stvar preteklosti in da so neživljenjske za današnji čas.

Pevsko in godčevsko izročilo ne živi samo med starejšimi, ampak ga kljub drugačnemu zvočnemu svetu, ki obdaja današnjo mladino, poznajo in cenijo tudi mladi. Doživljajo in obnavljajo ga na svoj način, po svojem okusu. V izvedbe vpletajo del preteklosti, del sodobnosti, veliko mladostnega žara in predvsem prijateljskega vzdušja. To velja tudi za pevce ljudskih pesmi in godce ljudskih viž Kulturnega društva Jerbas. O njihovi novi zvočni izdaji, skupini, načinu petja, učenju pesmi, vajah, druženjih, iskanju gradiva, koncertih, projektih ... sem se pogovarjala z vodjo pevske in godčevske skupine Jerbas, magistrico Metko Knific.

Vabljeni k poslušanju.

Slovenija, Oddaje
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...