Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Po zelenoj trati

Slovenija | 22.04.2014, 11:40

Kristjani se na velikonočni ponedeljek, dan po prazniku velike noči, spominjamo Jezusovega prikazovanja njegovim učencem na poti v Emavs. V spomin na ta dogodek obiščemo svoje bližnje in se z njimi veselimo novice o Kristusovem vstajenju. Prazniku primerno je bila oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te še posebej vesela.

Za to so poskrbeli godci Društva za kulturno vzgojo Krog iz Maribora, godci ljudskih viž pri KUD Triglav, Slovenski Javornik-Jesenice, Šavrinski godci, trio Volk Folk iz Ilirske Bistrice, godci mladinske folklorne skupine Lintvar iz Šentjurja, Stori čehoki iz Podgorcev, godci ljudskih viž Folklornega društva Košuta iz Poljčan, Mala beltinska banda, tamburaši iz Sodevcev in godci izpod Tinja.

Vabljeni k poslušanju.

Slovenija, Oddaje
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...