Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Maškare (foto: Rok Mihevc)
Maškare

Velika hvala! Z vašo pomočjo smo zbrali 43.334 evrov.

| 04.03.2014, 08:15

Letošnja dobrodelna Pustna sobotna iskrica je tudi letos v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu pripravila pustni ples z dobrim namenom. Zabavali so nas Miškolinček in Radijski muzikanti. Veseli smo bili lepe udeležbe in hvaležni za vse vaše darove, ki so letos namenjeni za slovensko mleko, ki ga bodo v paketih Slovenske Karitas deležni otroci.

Veliko se vas je odzvalo in darovalo za dober namen pustnega rajanja. Veseli smo prav vsakega daru. V obliki slovenskega mleka ga bodo deležne družine, ki v stiski pakete hrane prejemajo pri Slovenski Karitas. Z dobrodelnim pustnim rajanjem prinašamo torej veselje otrokom, ki iz dneva v dan spoznavajo, kako huda je lahko stiska v družini.

Prijazni prostovoljci so zapisali vaše podatke, višino daru, Slovenska Karitas pa vam bo v naslednjih dneh poslala položnico. Telefonsko zbiranje darov se je že zaključilo, še vedno pa lahko darujete prek obrazca, na naši spletni strani, ali prek sms sporočila (zapišite svoje podatke in višino daru, ter sms pošljite na 051 377 377).

Darovi smo zbirali tudi na pustnem plesu, kjer smo ob pomoči pekarn, v dar ponujalali krofe in ostale dobrote. Prav vsak cent je namenjen mleku, na katerega čakajo otroci.

Jamajka na PSI
Jamajka na PSI © Rok Mihevc

kokoši
Kokošja družina © Rok Mihevc

Astronavti
Iz vesolja v Šentvid - mladi astronavti © Rok Mihevc

Zapovedi
Zapovedi tudi na Pustni Sobotni iskrici © Rok Mihevc

Na pustnem plesu smo poskrbeli za veselje najmlajših, pa tudi za polke in valčke, ob katerih so maškare veselo plesale. Tudi letos smo s skromnimi nagradami nagradili najlepše in pozdravili posamezne, družinske in skupinske maske, ki so se najbolj potrudile za svoj pustni izgled.

Maškare v dvorani
Maškare v dvorani © Rok Mihevc

Prostovoljci PSI zbirajo darove sporočene po telefonu...
Prostovoljci PSI zbirajo darove sporočene po telefonu... © Rok Mihevc

Vsem, ki bi radi darovali s pomočjo spletnega bančništva, sporočamo podatke, ki so nujno potrebni na nakazilo daru:

  • Slovenska Karitas
  • Kristanova ulica 1
  • 1000 Ljubljana,
  • TRR : SI56 0214 0001 5556 761
  • Namen: MLEKO ZA OTROKE
  • Sklic: SI00 365
  • Koda namena:CHAR
  • BIC banke: LJBASI2X

Upamo, da je današnja pustna sobota tudi tokrat prinesla nasmeh na obraz pomoči potrebnih otrok, pustnih maškar, darovalcev in organizatorjev. Iskrena hvala za vašo dobroto!

Že lani smo zbiranju sredstev za izbrani namen dodali vzporedno akcijo. Maškare so na ples prinašale knjige za knjižnico mariborske osnovne šole. Letos pa bomo, v sodelovanju z nadškofijsko Karitas Ljubljana, zbirali uporabna športna oblačila vseh velikosti in posteljnino. Pred vhodom v športno dvorano Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, bo, med 11. in 15. uro, kombinirano vozilo ljubljanske Karitas, ob njem pa prostovoljci, ki bodo hvaležno sprejeli oblačila, ki jih boste prinesli v dar.

Veseli smo prostovoljcev, ki nam pomagajo!
Veseli smo prostovoljcev, ki nam pomagajo! © Rok Mihevc

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...