Marko ZupanMarko Zupan
Tina Komel (foto: pozitivnaslovenija.si)
Tina Komel

Ministrica Komel naposled odstopila

| 13.02.2014, 19:41 Matjaž Merljak

Kot je prek Twitterja ob 19.38 sporočila stranka Pozitivna Slovenija PS, je Tina Komel odstopila kot ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Po seji sveta PS vodja poslanske skupine Jani Moederndorfer novinarjem povedal, da je Tina Komel odstopila zato, da olajša postopke pri menjavi resorjev.

Dodal je še: "Tina Komel je danes dobila potrditev, da jo stranka podpira, sami pa lahko na MZ (ministrstvu za zdravje) storimo veliko dobrega."

Tina Komel je še popoldne za STA izjavila, da ne namerava odstopiti s položaja ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu. Ob robu redne seje vlade, je dejala, da je zunanji minister Karl Erjavec predsednico vlade Alenko Bratušek očitno "stisnil v kot", zaradi česar se je odločila, kot se je. Komelova sama pa razlogov za odstop ne vidi.

Več sledi ...

Preberite, kako je bila nad napovedano menjavo zaskrblejna Slovenska manjšinska koordinacija SLOMAK.

Zapisi PS na Twitterju
Zapisi PS na Twitterju © Twitter

Twitter račun stranke PS

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...