Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik

Letno srečanje sodnikov Metropolitanskega cerkvenega sodišča

Slovenija | 17.02.2014, 15:20

Celjski škof in apostolski administrator mariborske nadškofije Stanislav Lipovšek se je nedavno srečal s sodniki in uslužbenci Metropolitanskega cerkvenega sodišča v Mariboru.

V uvodnem pozdravu se je vsem sodelavcem pri cerkvenem sodišču zahvalil za njihovo požrtvovalno delo. Služba cerkvenega sodnika je pastoralna služba in je predvsem pomoč ljudem, ki so večkrat v velikih stiskah in iščejo pomoč in notranji mir tudi prek cerkvenega sodišča.

V svojem nagovoru je gospod škof med drugim povzel misli papeža Frančiška, iz njegovega nagovora sodnikom Rimske rote. Poudaril je, da sodna in pastoralna razsežnost nikakor nista in ne moreta biti med seboj v nasprotju, ampak se dopolnjujeta. Cerkvene sodne dejavnosti so usmerjene k iskanju dobrega za vernike in h gradnji krščanske skupnosti.

Predsednik Metropolitanskega cerkvenega sodišča v Mariboru Stanislav Slatinek se je škofu zahvalil za podporo in pomoč, ki so je deležni uslužbenci na sodišču. Poudaril je pomen nenehnega strokovnega izpopolnjevanja cerkvenih sodnikov, da bi lahko bili v službi resnice in pravičnosti tudi v današnjem svetu, polnem novosti in hitrih sprememb.

Vir: Nadškofija Maribor

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...