Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Prevc v Sočiju do srebrne medalje

| 09.02.2014, 20:45

Slovenija je v Sočiju prišla do prve medalje. Skakalec Peter Prevc (102,5/99 m; 265,3 točke) je na srednji skakalnici osvojil srebrno medaljo. Zmagal je Poljak Kamil Stoch (105,5/103,5; 278), vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, tretji je bil Norvežan Anders Bardal (101,5/98,5; 264,1).

Odlično se je odrezal tudi Jernej Damjan (99,5/101; 254,7), ki je v drugi seriji z 11. napredoval na deveto mesto. Jurij Tepeš pa je po uspešnem prvem skoku v drugem spet skočil kot v preteklih dneh in bil 26. (100/93; 236,7). Robert Kranjec zaradi poškodbe po padcu v sobotnih kvalifikacijah na tekmi ni nastopil.

Pa tudi sicer je celotna tekma potekala precej v slovenski luči. Trojica slovenskih orlov na čelu s Petrom mišico je imela bučno podporo s tribun, saj so si tekmo slovenski športniki ogledali v velikem številu, v vznožju skakalnice pa so bili ob prvi medalji v Sočiju tudi hokejisti. Na podelitvi cvetja je bil eden od podeljevalcev tudi predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič. Uradna podelitev medalj bo v ponedeljek zvečer v Sočiju.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.