Alen SalihovićAlen Salihović

XXXV. Tischlerjevo nagrado dobi župnik Trap

| 07.01.2014, 13:07 Matjaž Merljak

Krščanska kulturna zveza KKZ in Narodni svet koroških Slovencev NSKS sta pred eno uro sporočila, da bo prejemnik Tischlerjeve nagrade za leto 2014 župnik Stanko Trap.

Letošnja podelitev bo že 35. po vrsti in bo potekala v četrtek, 23. januarja 2014, ob 19.00 uri, v Tischlerjevi dvorani Slomškovega doma v Celovcu.

Župnik Trap bo nagrado prejel za dolgoletna prizadevanja za ohranitev slovenščine na skrajni jezikovni meji v Ziljski dolini.

Slavnostni nagovor bosta imela dekan Stanko Olip in Pepca Druml. Nagrado bosta podelila predsednik Krščanske kulturne zveze mag. Janko Krištof in predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev dr. Zdravko Inzko.

Nagrada je poimenovana po ustanovitelju NSKS in prvem ravnatelju Slovenske gimnazije dr. Jošku Tischlerju.

Več o lanskoletnem nagradjencu pisatelju Borisu Pahorju,

posnetek Pahorjevega govora,

posnetek govora dr. Inzka.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...