Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: SDM 2013)
Papež Frančišek

Kaldejski patriarh Sako upa na papežev obisk v Iraku

Cerkev po svetu | 05.12.2013, 10:29 Marta Jerebič

Kaldejski patriarh Louis Sako iz Bagdada upa na obisk papeža Frančiška v Iraku. 'Za nas kristjane v Iraku je takšen obisk nujen; kajti potrebujemo njegovo solidarnost in pomoč,' je dejal v pogovoru za katoliško agencijo Asianews.

Kot je papež Frančišek storil 'čudež' v Siriji, ko je ustavil grozeče vojaško posredovanje, 'lahko stori čudež tudi pri nas,' je dejal patriarh, ko se je z obiska v Rimu vrnil domov. Frančišek je vzel njegovo povabilo na znanje in si ga zapisal, je dodal patriarh, ki se je 21. novembra udeležil srečanja med papežem in voditelji Vzhodnih Cerkva, ki so v občestvu z Rimom. Papežev obisk v Iraku bi bil premiera, pomemben korak in izjemna podpora za Cerkev v stiski, je poudaril kaldejski voditelj. V preteklosti so papeži obiskali Libanon, Sirijo in Jordanijo, Iraka pa nikoli. Danes bi bilo takšno potovanje mogoče, saj bi vlada storila vse, da bi zagotovila varnost, je povedal za Asianews patriarh.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...