Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik
Sirija (foto: nn)
Sirija

Kustos Svete dežele: Ne pozabimo Sirije!

22.10.2013, 09:34 Marjana Debevec

Predstavniki zahodnih sil, arabskih držav in sirske opozicije bodo v Londonu razpravljali o pripravah na mirovno konferenco, ki naj bi bila novembra v Ženevi. Takrat naj bi sedli za skupno mizo z režimom sirskega predsednika Bašarja al Asada, čeprav del upornikov temu še vedno nasprotuje in zahteva odstop predsednika.

Spomnimo, da je krvav konflikt od marca 2011 zahteval že več kot 115.000 življenj. Kustos Svete dežele p. Pierbatista Pizzaballa je za agencijo SIR poudaril, da je situacija v Siriji še vedno dramatična in da nanjo ne smemo pozabiti. „Sever Sirije je povsem v rokah upornikov, zahod v rokah vladne vojske, osrednji in južni del pa je v popolni zmedi. Civilno prebivalstvo živi v dramatičnih okoliščinah. Še posebej so na na udaru najbolj ranljivi, med njimi tudi kristjani. Krščanske skupnosti iz severa države so že v veliki meri pregnali, še posebej z območij, kjer vladajo islamski skrajneži. Zato je pomembno podpreti tiste, ki si prizadevajo za pomoč ljudem v hrani, oblekah, zdravilih in kurilnem olju. Sirije, tako kot njenih prebivalcev, ne smemo pozabiti“, je še poudaril kustos v Sveti deželi p. Pierbattista Pizzaballa.

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...