Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec

Kdaj bo papež obiskal rodno Argentino?

Svet | 09.07.2013, 00:10 Marjana Debevec

Papež Frančišek se bo čez dva tedna odpravil na svoje prvo mednarodno potovanje. Obiskal bo Brazilijo, kjer bo potekal svetovni dan mladih. V medijih pa se že pojavljajo ugibanja, katere dežele bo sveti oče obiskal v prihodnje in kdaj se bo odpravil v svojo rodno Argentino.

Nadškof v Santiagu de Chile Ricardo Ezzati Andrello je objavil možne načrte za potovanja papeža Frančiška. Omenil je, da naj bi sveti oče leta 2014 obiskal Turčijo, Afriko in Azijo, leta 2015 pa več držav Latinske Amerike, med njimi tudi svojo domovino Argentino. Po besedah čilskega nadškofa naj bi potovanje v Turčijo veljalo častnemu pravoslavnemu voditelju carigrajskemu patriarhu Bartolomeju I. Slednji je namreč Frančiška po njegovi izvolitvi že dvakrat obiskal v Vatikanu. Pred tem so že bila ugibanja, da bi lahko Frančišek in Bartolomej januarja 2014 skupaj odpotovala v Jeruzalem, da bi počastila in oživila tamkajšnje zgodovinsko srečanje papeža Pavla VI. in patriarha Atenagora pred 50 leti. Sicer pa je papež Frančišek izrazil željo, da bi leta 2015 prišel v Latinsko Ameriko, je povedal nadškof Ezzati. Na tem potovanju bi rad obiskal Argentino, Urugvaj, Čile in če je le mogoče Peru. Za leto 2016 pa načrtuje udeležbo na mednarodnem evharističnem kongresu na Filipinih. Nadškofu Ezzatiju je papež tudi povedal, da ima za leto 2014 že zaseden urnik potovanj.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...