Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež sprejel Barrosa

Papež in Sveti sedež | 17.06.2013, 07:32 Marta Jerebič

Papež Frančišek se je v soboto sestal s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom. Sledilo je še srečanje z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertonejem in tajnikom za odnose z državami nadškofom Dominiquom Mambertijem.

Sogovorniki so si izmenjali mnenja o mednarodnih razmerah in posebno pozornost namenili evropski integraciji in gospodarski krizi, ki ima velike posledice za zaposlitev, predvsem mladih, prav tako pa negativno vpliva na družinsko življenje. Kot so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža so se v nadaljevanju pogovorov zaustavili pri pozitivnem prispevku, ki ga katoliška Cerkev lahko nudi pri sedanji združitvi za materialno in duhovno blaginjo Evrope. Ob koncu srečanj je bila posebna pozornost namenjena spodbujanju človekovih pravic, predvsem verske svobode, in varovanju krščanskih manjšin po svetu.

Vir: Radio Vatikan

 

Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...