Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Kardinal Sandri: sirski begunci živijo v strašnih razmerah!

Svet | 28.05.2013, 17:04 Tone Gorjup

V Libanonu pa se v teh dneh mudi prefekt kongregacije za vzhodne Cerkve kardinal Leonardo Sandri. Obiskal bo tudi druge dežele Bližnjega vzhoda, saj želi prebivalcem prenesti duhovno bližino papeža Frančiška ter njegovo zahtevo, da se vojna v Siriji takoj konča.

Kardinal Sandri se je srečal s tamkajšnjimi škofi in verniki, obiskal pa je tudi sirsko begunsko taborišče. Za Radio Vatikan je povedal: „Vse to nas je zelo pretreslo. Videli smo otroke, ki trpijo kot begunci, v revščini in brez osnovnih higienskih standardov. Zame je bil to močan trenutek, ko sem z njimi delil bolečino, oni pa so začutili papeževo bližino. Videl sem, da manjka vsega. Vsem poslušalcem bi rad sporočil tole: ti begunci nimajo zdravil, posebej težko je nosečim ženam in otrokom. Pomagajte jim preko libanonske Karitas“.

Kardinal Leonardo Sandri je še povedal, da kljub strašnemu nasilju v ljudeh prevladuje upanje, da bo zmagal mir. Veliko zaupanje imajo tudi v Nebeško Mater Marijo.

Svet, Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...