Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Nadškof Stres se je srečal s predsednico vlade

Slovenija | 31.05.2013, 15:04

Predsednik Slovenske škofovske konference ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres se je dopoldne sestal s predsednico vlade Alenko Bratušek. Podrobnosti o vsebini srečanja za zdaj niso znane.

A kot smo iz krogov blizu nadškofije izvedeli na Radiu Ognjišče, naj bi se pogovarjala o različnih vidikih sodelovanja med državo in Cerkvijo, kar je v tem trenutku pomembno.

Posebej naj bi spregovorila o načrtovanih spremembah zakona o verski svobodi, ki jih je terjalo ustavno sodišče. Nadškof Stres naj bi ponovil stališče, da spremembe niso potrebne, ker je ustavno sodišče tudi nakazalo, kako sporne zadeve urejati, vendar pa predlaganim spremembam katoliška Cerkev ne nasprotuje. Predvsem pa pričakuje, da bo pri predlaganih spremembah ostalo in drugih sprememb ne bo. Ker je predsednica vlade že večkrat v preteklosti poudarila, da ne namerava odpirati ideoloških tem, kar bi obsežnejše spreminjanje obstoječega zakona o verski svobodi zagotovo bilo, upajmo, da so bila nadškofova stališča sprejeta.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...