Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Velika Polana: Halasov shod

Slovenija | 22.05.2013, 08:00

V Veliki Polani je sinoči potekal Halasov molitveni shod. Verniki so se zbrali v župnijski cerkvi Srca Jezusovega, k molitvi, s prošnjo, da bi bil duhovnik Halas čim prej prištet med blažene, pišejo na spletni strani murskosoboške škofije.

Tokratni shod je pripravila Župnija Tišina. Po blagoslovu z Najsvetejšim, je sledila sv. maša, ki jo je ob somaševanju domačega župnika Simona Slano, vodil Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini, ki je navzoče nagovoril v pridigi. Spregovoril je o božji besedi, ki pravi, da naj vedno znova zaupamo v Boga, ker On nikoli ne bo pozabil na nas. „Zato tudi uravnavajte svoje poti po Njegovi milosti, tudi po darovih Sv. Duha. ... Da bi znali pripraviti svojo dušo in srce k Njemu, ki nas vodi.“ Ker smo v Marijinem mesecu maju, so pred nagovorom prisluhnili še šmarničnemu branju z naslovom Živa Cerkev.

Po molitvi za Halasovo beatifikacijo ob koncu sv. daritve, so se verniki zbrali še k molitvi pri grobu Božjega služabnika Danijela Halasa.

Prihodnji Halasov shod bo na krstni dan Božjega služabnika Danijela Halasa, 25. junija v Črensovcih. Ob 13. uri bo kolesarsko romanje po Halasovi poti, ob 16.00 bo molitvena ura v črensovski župnijski cerkvi, ob 17. uri pa sv. maša.

Vabljeni k molitvi za Halasovo beatifikacijo.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...