Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Stara gora - terapija (foto: Izidor Šček)
Stara gora - terapija

Kristjani v Južni Koreji gradijo mir

Svet | 05.04.2013, 13:19 Tone Gorjup

Seulski nadškof monsinjor Andrew Yeom Soo-jung je v velikonočni poslanici izrazil upanje, da bo na korejskem polotoku za vedno zmagal mir. Odgovor na grožnje z vojno so po njegovih besedah obilne milosti in blagoslov za naše brate in sestre, ločene od njih v Severni Koreji.

Nadškof je vse ljudi povabil, naj molijo za vse, ki trpijo telesno in duhovno, zlasti za brate in sestre v Severni Koreji. Z vstajenjem Jezusa Kristusa nam po njegovih besedah Bog pokaže, da smrt ni konec, ampak nov začetek; iz teme prihajamo k luči, iz smrti v novo življenje. To novo življenje želi nadškof vsemu korejskemu ljudstvu, na severu in jugu, ko pravi: 'Živimo v času, ko potrebujemo mir bolj kakor kdajkoli, in kristjani moramo postajati orodje , ki prinaša v svet Jezusov mir. Naša dežela je daleč od miru zaradi nestabilnega političnega položaja in spora s Severno Korejo. Kaj naj storimo, da bomo postali orodje miru? Moramo verovati v Kristusovo vstajenje in vstajenje živeti“, je še zapisal seoulski nadškof.

Svet, Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...