Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Katrinas (foto: ARO)
Katrinas

VIDEO: Petkov zabavni večer - Skupina Katrinas navdušila

Slovenija | 13.10.2012, 06:41

Ko se je „noč rojevala in nas je dan zapuščal v temi,“ smo v Petkovem zabavnem večeru gostili skupino Katrinas: Katarino Habe, Sanjo Mlinar Marin, Nežo Drobnič Bogataj in Roka Goloba, ki jih je spremljal, sicer pa je avtor glasbe in njihove četrti član, kot pravijo.

Večer so preplavile lepe pesmi, v katerih se glasba zliva z izbranimi besedami, in prijetni pogovori. Katarin Habe, avtorica besedil, je povedala, da je glasba njihova ljubezen, ki se prepleta z življenjem: „Tudi besedila nastajajo v vseh različnih občutjih, včasih v veselju, drugič žalosti, sanjavosti, vznesenosti in to se v njih tudi odraža.“ Sanja Mlinar Marin je povedala, da v glasbi uživajo in da so vesele, ker je slovenski glasbeni prostor odprt tudi zanje, lepo sodelujejo z mnogimi glasbeniki in zasedbami. Da je narava tista, ki sama poje pesmi, ki jih ona sliši, pa je dejala Neža Drobnič Bogataj. Kot je povedala Katarina, so Katrinas takšne kot so tudi zaradi Roka Globa, saj je avtor skladb.

 

 

Večer je bil lep, pravzaprav čaroben in sanjav, zato je naša publika domov odhajala resnično zadovoljna. Hvala, drage Katrinas in Rok.

Katrinas in voditelj Marjan Bunič
Katrinas in voditelj Marjan Bunič © ARO

Slovenija, Radijski utrip
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...