Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Lahko mladi brez cilja znova odkrijejo smisel življenja?

Slovenija | 08.10.2012, 12:43

V škofiji Murska Sobota, v župniji Razkrižje, je včeraj murskosoboški škof Peter Štumpf blagoslovil bivalno skupnost Domačija, namenjeno mladim, ki iščejo nov smisel življenja.

Škofijska Karitas Murska Sobota je skupaj z občino Razkrižje, Razvojno agencijo Prlekija, s psihologom in psihoterapevtom Bogdanom Žoržem že pred tremi leti in ob podpori mnogih drugih pričela razvijati program, ki bi mladim omogočal vrnitev na perspektivna pota življenja.

Več o tem pa nam je povedal tajnik škofijske karitas Murska Sobota, Jože Kociper: „Veseli smo, da naš program Domačija po treh letih prihaja mladim naproti, kar nam že dobro uspeva. Mladi človek, ki se izgubi na svoji življenjski poti, pa še nima dodatnih težav, se dejansko nima kam zateči. Zato smo na samem začetku z Bogdanom Žoržom snovali za te mlade ljudi neko pribežališče, kjer bi lahko poiskali sami sebe, da bi znova našli svoje življenjske cilje in bi se v našem programu Domačija toliko usposobili, da bi potem lažje zakorakali v samostojnejše in odgovornejše življenje“.

Cilj programa je usposobiti mladega človeka – iskalca bivanjskega smisla za čim samostojnejše življenje. To pa z motivacijo po spremembi dosedanjega načina življenja ob poglobljeni analizi in avtorefleksiji, da bo sposoben sprejemati odgovornost za svoja ravnanja.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...