Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Silva Košnik (foto: Janez Kuhar)
Silva Košnik

Silva Košnik že več kot 25 let skrbi za Gospodovo hišo

Slovenija | 05.10.2012, 11:38

Ob letošnjem praznovanju občinskega praznika občine Cerklje na Gorenjskem, ki ga praznujejo v Cerkljah v spomin na slovenskega gledališkega igralca, režiserja in pedagoga Ignacija Borštnika so v Kulturnem hramu pripravili slavnostno akademijo, na kateri so podelili letošnja občinska priznanja.

Enkratno nagrado občine Cerklje na Gorenjskem je iz rok cerkljanskega župana prejela Silva Košnik za dolgoletno skrb in vzorno urejanje župnijske cerkve Marijinega Vnebovzetja v Cerkljah ter dolgoletno delo poverjenice v Društvu upokojencev Cerklje. Silva Košnik je več kot petindvajset let vzorno skrbela za urejenost župnijske cerkve Marijinega Vnebovzetja. Vseskozi je bdela nad tem, da je bila cerkev lepo počiščena in okrašena, pri tem pa je v vseh teh letih opravila ogromno ur prostovoljnega dela.

Sicer so veliko plaketo občine Cerklje podelili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Cerklje ob 120 letnici delovanja društva, malo plaketo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Zalog pri Cerkljah za 60 let uspešnega dela, nagrado pa Silvi Košnik. Priznanja pa so prejeli Viktor Erzar, Miroslav Janežič, Igor Jenko in Božidar Jožef Janež. Naziv častnega občana je prejel Ivan Preša.

Vir: Janez Kuhar

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...