Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Sestre Jakob iz Zavrha pri Dobrni (foto: Vesna Sever)
Sestre Jakob iz Zavrha pri Dobrni

Stoji, stoji tam lipica

Slovenija | 18.08.2012, 18:00

Tokratno oddajo iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo posvetili ženskemu ljudskemu večglasnemu petju

Iz našega arhiva smo izbrskali nekaj skupin pevk ljudskih pesmi, ki delujejo v organizirani obliki znotraj različnih društev.

Žensko ljudsko večglasno petje so v oddaji predstavile pevke Žejno s Čateža ob Savi, starejše Kresnice iz Adlešičev, sestre Jakob iz Zavrha pri Dobrni, pevke z Dobrave pri Slovenskih Konjicah, pevke s Tinja, Bistrške škuorke iz Ilirske Bistrice, pevke iz Logarovcev, pevke iz Gorišnice pri Ptuju, pevke iz Rogatca in pevke Trstenke iz Podlehnika.

Slovenija, Oddaje
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...