Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Pogled na hotel Grand Doque (foto: Franci Trstenjak)
Pogled na hotel Grand Doque

2. dan - Počitnikarji prispeli v Španijo

Radijski utrip | 17.06.2012, 17:41

Počitnikarji so po nočni plovbi prispeli v Barcelono, od tam pot nadaljevali najprej do Tarragone in nato do hotela v letovišču Marina d’ Or. Dan pa so začeli s sveto mašo, pri kateri so se zbrali na trajektu.

Urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak je v pridigi dejal, da je Jezus govoril le en jezik, danes pa vsi jeziki govorijo o njem ter dodal, da „Božje kraljestvo ni od tega sveta, pa čeprav je na tem svetu, in Kristus ni politični voditelj, marveč Odrešenik človeštva. Njegovo kraljestvo ni od tega sveta: nima vojakov, ampak vernike; nima orožja, ampak ljubezen. Njegovo kraljestvo je kraljestvo resnice in življenja, svetosti in milosti, pravičnosti, miru in ljubezni.“

Zbranim počitnikarjem pa položil na srce, da naj zaupajo v Božjo previdnost ter naj nikoli ne prezrejo, da je Božje kraljestvo Božja stvarnost in ne naša. „Za vsemi našimi prizadevanji stoji Gospod, ki ima načrt z vsakim izmed nas, saj vsakega ljubi. Zato mora vsak najprej uresničiti Božje kraljestvo v sebi. Pripravljenost sprejeti Božje kraljestvo in biti odprt zanj, je prvi pogoj, da bo evangeljsko oznanilo pognalo korenine v nas samih, v našem razumu, srcu in volji.“

Počitnikarji so se zbrali pri nedeljskem bogoslužju na trajektu
Počitnikarji so se zbrali pri nedeljskem bogoslužju na trajektu © Rok Mihevc
Foto: Rok Mihevc
Foto: Rok Mihevc © Rok Mihevc
Del duhovnega spremstva radijskih počitnic
Del duhovnega spremstva radijskih počitnic © Rok Mihevc
Marina d’ Or je moderno in novo letoviško središče na španski obali pomarančnega cvetja v španski pokrajini Levante, ki združuje pokrajini Valencija in Murcia. V neposredni bližini, 20 minut hoje, je vasica Oropesa del Mar, ki ima v svojem starem jedru grajske razvaline.
Marina d’ Or podnevi
Marina d’ Or podnevi © Helena Škrlec
Marina d’ Or ponoči
Marina d’ Or ponoči © Rok Mihevc
Od hotela Gran Duque do plaže je 330 metrov. Hotel pa ima 564 moderno opremljenih sob. Pred hotelom je bazen, okoli njega so ležalniki in senčniki.
Bazeni, ležalniki in senčniki ob hotelu
Bazeni, ležalniki in senčniki ob hotelu © Helena Škrlec
Primer hotelske sobe
Primer hotelske sobe © Franci Trstenjak
Vrt ob plaži v Marini dOr
Vrt ob plaži v Marini dOr © Franci Trstenjak
Tarragona

Na poti do hotela v Marina d’Oru so se počitnikarji ustavili v Tarragoni. Gre za eno najprijetnejših večjih mest na katalonski obali. Je odprto, veselo, v nekaterih delih prijetno moderno, hkrati pa ima nekaj najlepših rimskih ostankov v Španiji in velik smisel za antiko. Mesto je zaprto med visoko mestno obzidje in ima nenavadno zapleteno staro mestno jedro.

Sprehod po ulicah Tarragone
Sprehod po ulicah Tarragone © Rok Mihevc
Katedrala v Tarragoni
Katedrala v Tarragoni © Rok Mihevc
Tarragona je prestolnica province. V središču vlada prijetno ozračje. Najboljši primerek je Rambla Nova, moderna ulica, ki vodi do lepega miradorja (razgledišča), posrečeno imenovanega Balco de Mediterrani (Sredozemski balkon). Od tod, kjer stoji kip srednjeveškega mestnega junaka Rogarja de Laurija, se pobočje počasi spušča proti železniški postaji, plaži, pristanišču in ostankom rimskega amfi teatra.
Sredozemski balkon
Sredozemski balkon © Rok MIhevc

 

Radijski utrip, Radijske počitnice
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...