Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Lista Virant soglasno podprla koalicijsko pogodbo

Slovenija | 24.01.2012, 20:41

Svet Liste Virant je soglasno potrdil koalicijsko pogodbo ter sprejel odločitev o vstopu v koalicijo s SDS, NSi, SLS in DeSUS, je po seji pojasnil predsednik stranke Gregor Virant. V sredo bodo tako že podpisali koalicijsko pogodbo. Kot je pojasnil Virant, bodo pogodbo podpisali v sredo opoldne v državnem zboru.

Virant je še razložil, da so še enkrat opravili vsebinsko razpravo o pogodbi. Slednja po njegovih besedah omogoča, da uresničijo program stranke, zlasti na področju izhoda iz gospodarske krize in zagona gospodarstva. Pogodba prav tako omogoča uresničevanje njihovega programa na področju pravne države, predvsem glede odprave sodnih zaostankov.

Predsedniku Liste Virant se zdi pomembno, da je že v uvodnem delu pogodbe opredeljeno, da koalicija ne bo odpirala vprašanj polpretekle zgodovine in ideoloških vprašanj, ampak bodo delali za prihodnost.

V uvodni del pogodbe so vključena tudi liberalna načela, vrednote svobode posameznika, strpnosti, spoštovanja manjšin, drugače mislečih, načelo, da se politika ne bo vmešavala v delo medijev, prav tako pa da zagotavlja dobro sodelovanje z državnim zborom, predsednikom republike in sodno vejo oblasti, je še dejal Virant.

Dodal je, da bodo v sredo podpisali vsebinski del koalicijske pogodbe, kar se tiče kadrovskega dela, pa da imajo "vse potrebne garancije".

Glede Janija Sorška, ki ne bo kandidat za ministra, je pojasnil, da mu stranka v celoti zaupa, saj da ni bilo ničesar takega, da bi lahko podvomili v njegovo delo in integriteto. Soršak pa je dodal, da razrez ministrstev v tem trenutku mogoče ni tako trden, kot se na zunaj lahko zdi. Načeloma pa vztrajajo pri tem, da jim pripadajo mesto predsednika državnega zbora in dve ministrstvi.

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.