Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Ljudmila Novak (foto: ARO)
Ljudmila Novak | (foto: ARO)

Svet NSi soglasno za vstop v desnosredinsko koalicijo

Slovenija | 24.01.2012, 20:28

Svet NSi soglasno podprl koalicijsko pogodbo in vstop NSi v desnosredinsko koalicijo, so sporočili preko Twitterja. Strankin izvršilni odbor je v ponedeljek svetu predlagal, naj glasuje za vstop v koalicijo. Predsednica NSi Ljudmila Novak je že pred sejo izrazila prepričanje, da bo odločitev sveta pozitivna.

Novakova je pred sejo ponovila, da so se na koalicijskih pogajanjih doslej dogovorili, kako si bodo razdelili ministrstva, medtem ko imen še niso potrdili. Poslanci NSi bodo v sredo tudi prispevali podpise za kandidaturo predsednika SDS Janeza Janše za mandatarja.

Glede v pogodbi predvidenega rebalansa proračuna, ki bi znižal proračunske izdatke, Novakova pojasnjuje, da je Slovenija zadolžena do takšne stopnje, da so potrebni konkretni ukrepi. "Mi predlagamo takšen rebalans proračuna z namenom, da javni dolg zmanjšamo in da dolgoročno sprejmemo rešitve za finančno sliko Slovenije, kajti če se bomo nenehno zadolževali, je to dolgoročno slabo za vse prebivalce Slovenije," je dejala.

Po njenem mnenju bo za nekaj časa treba zategniti pasove, nato pa bo, kot verjame, "šla gospodarska rast spet navzgor". Na vprašanje, ali se boji socialnih nemirov zaradi varčevalnih ukrepov, je poudarila, da so zagotovo rezerve pri materialnih stroških, zato bodo najprej zmanjšali te, šele nato pa bodo "iskali rezerve pri ljudeh".

Izvršilni odbor NSi je sklep, s katerim je svetu stranke predlagal vstop stranke v desnosredinsko koalicijo, v ponedeljek sprejel soglasno.

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.