Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Milan Zver (foto: ARO)
Milan Zver

Milan Zver kandidat SDS na predsedniških volitvah

Slovenija | 22.01.2012, 08:33

Evropski poslanec Milan Zver bo kandidat SDS na volitvah za predsednika republike, ki bodo v Sloveniji potekale letos jeseni. O tem se je SDS dogovorila na sobotnem srečanju v Rimskih Toplicah, kar je za STA potrdil tudi Zver, ki je dejal še, da odločitev za kandidaturo na predsedniških volitvah ni bila lahka.

Kot je poročal spletni portal MMC RTVS, je izvršni odbor stranke po Zverovih besedah odločitev sprejel soglasno, svet pa bo o predlogu odločal 12. februarja.

Srečanje v Rimskih Toplicah, na katero so prišli predsednik SDS Janez Janša in drugi vidni predstavniki stranke, je sicer potekalo za zaprtimi vrati, v stranki pa so se odločili, da tudi po koncu pogovorov z njihovo vsebino ne bodo seznanjali javnosti. Informacijo o Zverovi kandidaturi je na svoji spletni strani prvi objavil tednik Demokracija.

Predsedniku republike Danilu Türku se petletni mandat izteka jeseni; za predsednika je bil namreč izvoljen 11. novembra 2007, 22. decembra pa je nato prisegel pred DZ. Türk se doslej še ni izjasnil, ali bo ponovno kandidiral.

Več o tem, kdo je Milan Zver?

Slovenija, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...