Robert Božič
Boštjan Smole
Rok Mihevc
Aljažev stolp (foto: Izidor Šček)
Aljažev stolp

Video: Slovesno tudi na Triglavu

25.06.2011, 17:30

Radijci Blaž Lesnik, Andrej Novljan in Izidor Šček so v petek (24. junija) najprej pripravili gorniško oddajo Doživetja narave v živo iz Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani in se nato pozno zvečer povzpeli do Kredarice. Z veseljem so ugotovili, da niso bili edini, ki so si želeli praznik domovine praznovati z vzponom na osrednji simbol slovenstva – Triglav.

Kredarico so dosegli že v objemu noči. Sledilo je oglašanje v praznični nočni program, ki ga je na naših valovih vodil Jože Bartolj. Sledil je kratek nočni počitek, med katerim je Izidor pripravil tudi zabaven video utrinek.

Zgodaj zjutraj so se povzpeli na Triglav, se spotoma oglašali v praznični jutranji program, presenetili naših 600 počitnikarjev in ugotovili, da so slovensko zastavo pred njimi na vrhu Triglava razobesili že štirje planinci iz PD Cerknica, ki so na vrh odpravili pozno zvečer in zgodaj zjutraj prvi prispeli na Triglav. Srečali so tudi Erazmove Potepuhe, ki so se letos že četrtič iz Postojne peš odpravili na našega očaka. V posnetku lahko slišite, kaj je o tem podvigu povedal g. Bernard.

Po vrnitvi na Kredarico so se pogovarjali z oskrbnikom Dušanom Vidmarjem, nekdanjim dovškim župnikom in duhovnim osrkbnikom Kapelice na Kredarici Francetom Urbanijo in nekaterimi drugimi gorniki, ki so pod Triglavom preživljali praznični dan.

Za konec pa še opozorilo: V visokogorju je še precej snega, zato zimska oprema ni odveč, v senčnih legah pa je nepogrešljiva!

Pogovor z g. Bernardom
Pogovor z g. Bernardom © Izidor Šček

Zgodnje jutro
Zgodnje jutro © Izidor Šček

Jutro na Triglavu
Jutro na Triglavu © Izidor Šček

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika, Slovenskih 20

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. trpi za hudo okužbo na obrazu

Upokojeni papež Benedikt XVI. trpi zaradi virusne okužbe na obrazu, kar mu povzroča hude bolečine, stanje pa se je poslabšalo po smrti brata Georga. O tem danes poroča nemški časnik Passauer Neue ...

Vernica v cerkvi (photo: Unsplash) Vernica v cerkvi (photo: Unsplash)

Kako smo spustili standarde "zakmašne" obleke

V času epidemije mnoge maše potekaj zunaj. Kar je v redu. Opaziti pa je, da so ljudje z umanjkanjem svetosti cerkvenega prostora, še bolj spustili standarde spodobnosti oblačenja.