Rok MihevcRok Mihevc

Maša za domovino v ljubljanski stolnici

Slovenija | 23.06.2011, 10:27

Dan državnosti ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije bomo praznovali tudi z zahvalno mašo, s katero se želimo Bogu zahvaliti za dar samostojne in neodvisne države.

Prosili bomo za spoštovanje človekovega dostojanstva, ohranjanje miru, pravičnosti in demokracije. Spomnili se bomo vseh prebivalcev Slovenije ter pomembnih odločitev, s katerimi sta bili zaznamovani pretekli dve desetletji.

Mašo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja bo v petek, 24. junija 2011, ob 18.00 daroval dekan kardinalskega zbora in nekdanji državni tajnik kardinal Angelo Sodano, z njim pa bodo poleg apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji msgr. dr. Juliusza Janusza in predsednika Slovenske škofovske konference ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. dr. Antona Stresa somaševali tudi drugi slovenski škofje. Zbrane bo v pridigi nagovoril nadškof Stres. Na zahvalno mašo so poleg vernikov povabljeni tudi predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora.

Maša in spominska slovesnost ob 20. obletnici slovenske samostojnosti

Vojaški vikariat, Društvo sv. Modesta in župnija Zagradec v četrtek, 23. junija 2011, ob 19.00 na Valični vasi ob 20. obletnici slovenske samostojnosti pripravljajo slovesnost. Tradicionalni dogodek v počastitev slovenske tradicije, krščanskih vrednot in slovenske države se bo začel z mašo, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Po maši bo kulturna prireditev, na kateri bosta sodelovala brigadni general Bojan Pograjc in pesnik Tone Kuntner. Novomeški škof bo ob tej priložnosti blagoslovil lipo, pod korenine katere bodo položili listino z imeni in podpisi prisotnih. Program se bo sklenil s kresovanjem in druženjem ob slovenski pesmi in glasbi.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Slovenskih 20
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...