Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc
Snemanje oddaje (foto: ARO)
Snemanje oddaje

Evrovizijska vročica

Slovenija | 12.05.2011, 11:29

Pred nami je drugi polfinalni večer izbora za evrovizijsko popevko. Slovenci bomo držali pesti za našo predstavnico Majo Keuc. Na Radiu Ognjišče ob tem pripravljamo posebno oddajo, v kateri bodo gostje slovenski glasbeniki, ki so že stali na evrovizijskem odru.

Voditelju Marjanu Buniču se bodo v studiu pridružili Nuša Derenda, Alenka Gotar, Tomaž Mihelič (Sestre), Omar Naber in Vili Resnik. Prek telefonske zveze bodo sodelovali tudi Regina, Darja Švajger, Anžej Dežan in Cole Moretti. Vabljeni k poslušanju, oddaja se bo začela ob 18. uri.

Drugi polfinale letošnje Evrovizije se bo začel ob 21. uri. Maja Keuc bo v düsseldorfski areni srečo poskusila kot 13. po vrsti. Poleg nje se bodo za deset vstopnic v sobotni finale borili še predstavniki Bosne in Hercegovine, Avstrije, Nizozemske, Belgije, Slovaške, Ukrajine, Moldavije, Švedske, Cipra, Bolgarije, Makedonije, Izraela, Romunije, Estonije, Belorusije, Latvije, Danske in Irske.

V finalu so že Srbija, Litva, Grčija, Azerbajdžan, Gruzija, Švica, Madžarska, Finska, Rusija in Islandija, vse iz prvega polfinala, ter Nemčija, Italija, Velika Britanija, Španija in Francija, ki so vanj uvrščene neposredno.

Po besedah Keučeve je letošnja konkurenca raznolika, med favoriti za zmago je omenila Francijo, Švedsko ter Bosno in Hercegovino. Tudi sama skupaj z ekipo računa na dober uspeh, saj so za njo uspešne priprave.

Slovenija, Svet, Evropska Unija
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...