Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Nadškof Turnšek v Ljudski kuhinji Betlehem (foto: Karitas Maribor)
Nadškof Turnšek v Ljudski kuhinji Betlehem

Nadškof Turnšek obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem

Slovenija | 22.04.2011, 21:57

Mariborski nadškof metropolit dr. Marjan Turnšek je na veliki petek obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem so sporočili iz nadškofijske Karitas Maribor. Ob skupni mizi in srečanju s socialno najbolj ogroženimi, ki dnevno prihajajo v ljudsko kuhinjo je vsem zaželel blagoslovljene ter upanja polne velikonočne praznike.

V nagovoru je na simbolični način povezal veliki petek, ki kristjanom pomeni prostor upanja z delovanjem Nadškofijske karitas Maribor, ki predstavlja »prostor upanja« za vse, ki potrebujejo na življenjski poti v velikonočno jutro pomoč sočloveka oz. širše skupnosti. Nadškof se je v Ljudski kuhinji Betlehem aktivno vključil v razdeljevanje kosila.

„Ob tej priložnosti želimo vsem lepe, doživete praznike. Še posebej se obračamo k donatorjem in ljudem odprtega srca, ki preko Karitas pomagate sočloveku v stiski in vam želimo blagoslovljene in upanja polne Velikonočne praznike. Zahvaljujemo se vam, da ste v humanitarnih in socialnih programih pomoči Nadškofijske Karitas Maribor prepoznali resnično pomoč in jih tudi gmotno oz. materialno podpirate. Če kaj, potem človeka ne smemo pustiti lačnega, povrniti mu moramo dostojanstvo,“ so sporočili iz nadškofijske Karitas Maribor.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...