Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Nadškofa Kramberger in Turnšek (foto: Alen Salihović)
Nadškofa Kramberger in Turnšek | (foto: Alen Salihović)

Nadškof Turnšek: Še naprej iščemo pozitivno rešitev.

Slovenija | 07.04.2011, 15:20

Mariborski nadškof Marjan Turnšek je odgovoril na sobotno pismo malih delničarjev. Ti so ogorčeni, da jih nihče ne obvešča o potezah holdingov Zvon Ena in Zvon Dve, ki sta v postopku prisilne poravnave. Nadškof Turnšek zagotavlja, da se zavzema za pravočasno in korektno obveščanje o dogajanju.

Nadškof Turnšek poudarja, da ne sam ne nadškofijska gospodarska uprava nista neposredno povezana z dogajanjem v obeh holdingih. Oba imata po njegovih besedah svoje vodstvene organe, ki so odgovorni tako za iskanje rešitev kot za obveščanje javnosti.

Za zadnji zaplet je tudi nadškof Turnšek zvedel iz medijev. Kot še piše, so v iskanje rešitev in možnosti dokapitalizacije vložili vso razpoložljivo moč, a žal do tega trenutka še niso uspeli dokončno najti strateškega partnerja. Ko bodo končani pogovori in ko bo znano, ali bodo obrodili sadove ter bodo sredstva za dokapitalizacijo zagotovljena, bodo male delničarje o tem ustrezno obvestili, je obljubil in dodal, da si iskreno prizadevajo za čim hitrejšo pozitivno rešitev, vendar vse ni odvisno od njih. Zavedajo se, da lahko vsako enostransko dejanje upnikov za seboj potegne plaz, ki ga je težko ustaviti.

Mali delničarji so v sobotnem pismu poudarili, da so kljub dogovoru o pravočasnem in korektnem obveščanju vseh delničarjev za zaplembo dela premoženja obeh Zvonov, ki jo je izvedla Nova kreditna banka Maribor, izvedeli iz medijev. Kot je znano, je druga največja slovenska banka v petek kot prva zasegla premoženje obeh holdingov. Šlo naj bi za nekaj manj kot 24 milijonov evrov. Če bodo temu sledile tudi druge banke, bo predlagana prisilna poravnava obeh Zvonov najverjetneje propadla in družbi bosta pristali v stečaju.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...