Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Dobrodelni koncert z naslovom Solidarni z Japonsko

Slovenija | 04.04.2011, 18:07

Slovenska Karitas je za pomoč po potresu in cunamijih na Japonskem, ki so tamkajšnjo deželo prizadeli 11. marca letos, od darovalcev do sedaj zbrala dobrih 23.000 evrov.

Caritas Japonske prejeta sredstva iz mednarodne mreže uporablja predvsem za vodo, hrano, odeje, oskrbo zavetišč in druge najnujnejše pripomočke. Vzpostavlja tudi mrežo svetovalnih delavcev za psihosocialno pomoč.

Slovenska Karitas s namenskim zbiranjem sredstev nadaljuje. Darovalci jih lahko nakažejo na navedeni naslov:

Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR: 02140–0015556761, namen: Japonska, sklic: 00 6270.

Slovenski komorni zbor in Slovenska filharmonija v ponedeljek, 18. aprila 2011, ob 18.00 v dvorani Slovenske filharmonije na Kongresnem trgu 10 v Ljubljani pripravljata dobrodelni koncert z naslovom Solidarni z Japonsko. Glavnima organizatorjema se pridružijo tudi soorganizatorji. Na dogodku bo Slovenska Karitas zbirala namenske prispevke za Japonsko.

Slovenija, Svet
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...