Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Papež: družino je treba podpreti!

Papež in Sveti sedež | 29.03.2011, 12:59 Petra Stopar

Ob številnih napadih na družino, ki je temeljna celica družbe, ne moremo ostati brezbrižni, je v svojem sporočilu južno ameriškim škofom zapisal papež Benedikt XVI. Škofje, odgovorni za družino, so se namreč zbrali na letnem srečanju v Kolumbiji.

Družina je po papeževih besedah najbolj zaželena vrednota med narodi Latinske Amerike. Kljub temu pa mnoge družine trpijo zaradi revščine, nestabilne družbene situacije, migracij in napačne vzgoje v spolnosti. Prav zato ne smemo ostati brezbrižni, je poudaril sveti oče. Rešitev po njegovih besedah najdemo v evangeliju.
Zato je treba podpreti družino, ki temelji na neločljivi zvezi med možem in ženo, da bi le-ta živa celica družbe izvrševala svoje poslanstvo kot vir kreposti, šola mirnega in ustvarjalnega sobivanja, orodje sprave in izbrano okolje za varovanje življenja od spočetja do naravne smrti. Starše naj bi pri tem spodbujali, da bi svoje otroke vzgajali v veri in vrednotah, ki plemenitijo človeško življenje. Krščanske družine so namreč po papeževih besedah poklicane biti vir evangelizacije in apostolata.

Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...