Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

VIDEO: Kardinal Dziwisz hranil talar, ki ga je Janez Pavel II. nosil na dan atentata

Svet | 12.03.2011, 13:47 Marta Jerebič

Osebni tajnik papeža Janeza Pavla II. kardinal Stanislaw Dziwisz, je pred kratkim krakovskemu kulturnemu centru podaril talar, ki ga je poljski papež nosil 13. maja 1981, na dan, ko ga je Ali Agca poskušal ubiti.

Msgr. Jarek Cielecki, direktor Vatican Service News: "Kardinal je ohranil talar, ki ga je papež Janez Pavel II. nosil na tisti tragični dan napada, 13. maja 1981. To okrvavljeno oblačilo bo shranjeno v centru, ki ga zidajo v Krakovu in bo posvečeno Janezu Pavlu II."

Talar bo javno izpostavljen po njegovi beatifikaciji 1. maja. Kulturni center Janeza Pavla II. se nahaja v bližini svetišča Božjega usmiljenja, ki je tesno povezano z duhovnostjo Karla Wojtyla.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.