Štefan IskraŠtefan Iskra
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Thaler, Dimic, Cvikl, Horvat - Pahorjevi sumljivi kadri

Slovenija | 28.03.2011, 16:22

Premier Borut Pahor doživlja fiasko s svojimi političnimi izbranci. Po aferi Simona Dimic se mu je zdaj zgodila še afera Zoran Thaler, Andrej Horvat, ki bi ga moral naslediti v evropskem parlamentu, je prav tako osumljen korupcije. Prepisovalec Milan Cvikl pa je medtem postal evropski računski sodnik v Luksemburgu, piše v zadnji številki tednika Reporter novina Igor Kršinar.

Kot je znano, so novinarji britanskega tednika Sunday Times pod krinko lobistične organizacije skušali ugotoviti, kolikšna je podkupljivost evropskih poslancev. Izbirali so med tistimi, ki jim denar najbolj diši, torej imajo kakšno podjetje in so poleg tega zelo dejavni pri svojem delu. Tako se je med prvo trojico evropskih poslancev, ki so bili pripravljeni za plačilo zastopati interese fiktivne lobistične organizacije v evropskem parlamentu, ujel tudi Zoran Thaler, sicer član poslanske skupine socialistov, katere članica je slovenska SD, piše v Reporterju, kjer še dodajajo, da so se po odstopu Zorana Thalerja z mesta poslanca v evropskem parlamentu v SD začeli braniti z argumentom, da ni bil nikoli njihov član.

"Resda ni bil, toda na čelu njihove evropske liste ga je pripeljal prvak SD Borut Pahor, najvišji organi stranke pa so sestavo evropske liste potrdili. Tudi Tanja Fajon je prišla na drugo (izvoljivo) mesto evropske liste SD po dogovoru s Pahorjem, čeprav ni bila članica stranke. Šele od tretjega mesta naprej so se lahko zvrstili člani stranke: Andrej Horvat, Lev Kreft, Mojca Kleva, Tanja Pahor in Andreja Katič. Pahorja sta torej najbolj zanimali izvoljivi mesti oziroma kdo bo dejansko sedel v evropskem parlamentu," piše novinar Igor Kršinar.

Več

Slovenija, Politika
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...