Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Nogomet (foto: Wikipedia)
Nogomet

Na evropskem duhovniškem nogometnem prvenstvu tudi slovenska ekipa

Cerkev na Slovenskem | 21.02.2011, 08:30 Marta Jerebič

V poljskem kraju Kielce se jutri začenja 5. Evropsko duhovniško nogometno prvenstvo. Na njem bo sodelovala tudi ekipa slovenskih duhovnikov na čelu s kapetanom patrom Ivanom Arzenškom, župnikom iz Petrovč, ki je hkrati vodja Skupine duhovnikov PAX.

V pogovoru za naš radio je povedal, da je to poleg športnega dogodka tudi priložnost, da se srečujejo z duhovniki iz drugih evropskih držav. Na prvenstvu bodo nastopile ekipe iz Poljske, Bosne, Ukrajine, Slovaške, Španije, Portugalske, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Belorusije. Srečanje pa je namenjeno tudi duhovni poglobitvi in romanjem. Kielce se namreč nahajajo med Krakovom in Varšavo.

Finalno tekmovanja bo v četrtek zvečer. Slovenska dvanajstčlanska ekipa, ki zastopa vse slovenske škofije, bo nastopila v dresih slovenske nogometne reprezentance, ki jih je posodila Nogometna zveza, je še povedal p. Arzenšek.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...