Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Študenti medicine (foto: http://www.dsms.net)
Študenti medicine | (foto: http://www.dsms.net)

V Nemčiji o študentski pastorali v Evropi

Cerkev na Slovenskem | 27.01.2011, 09:39 Marta Jerebič

V Münchnu v Nemčiji se popoldne začenja srečanje narodnih delegatov za študentsko in univerzitetno pastoralo, ki delujejo v sklopu Sveta evropskih škofovskih konferenc. V imenu Slovenske škofovske konference se ga bo udeležil voditelj univerzitetne pastorale v ljubljanski nadškofiji, mag. Klemen Svetelj.

Udeleženci bodo na 4-dnevni konferenci obravnavali izzive, povezane s prihodnostjo univerzitetne pastorale v Evropi, profile sodobnih študentov in načine, kako v času študija živeti tudi versko življenje. Na srečanju bo spregovorilo 60 strokovnjakov iz različnih držav. Cilji srečanja so zbrati in ovrednotiti izkušnje s področja univerzitetne pastorale v Evropi ter izdelati načrt o prioritetah tovrstne pastorale in sodelovanju med visokošolskimi zavodi. Poseben poudarek bo namenjen tudi spremembam, ki so na področju visokošolskega študija nastale po uvedbi bolonjske reforme, ki je v Evropi poenotila študijske programe.

 

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...