Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Venezuelski škofje opozarjajo na slabšanje razmer v državi

Cerkev po svetu | 14.01.2011, 07:48 Marta Jerebič

Venezuelski škofje so izrazili nasprotovanje zakonu, ki predsedniku Hugu Chavezu omogoča, da na oblasti ostane vsaj do sredine leta 2012. Chavez sicer to latinsko ameriško državo vodi že od leta 1999. Minuli teden je prisegel nov parlament, stari pa je še pred tem sprejel 25 zakonov, ki po besedah škofov omejujejo pravice Venezuelcev, med drugim tudi svobodo govora, zlasti kritikov sedanje oblasti.

V izjavi po zasedanju škofovske konference so zapisali, da se razmere v državi poslabšujejo. Opozarjajo na pomanjkanje varnosti, naraščanje javnega dolga, veliko pomanjkanje stanovanj in naraščanje življenjskih stroškov. Škofje so ob vsem tem izpostavili delovanje Karitas po nedavnem močnem deževju. Žrtvam poplav je posredovala 180 ton hrane, 2 tisoč paketov za higieno, 37 ton vode, 100 rogoznic za spanje in veliko drugih pripomočkov.

Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...