Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Naftni derivati bodo spet dražji (foto: DARS)
Naftni derivati bodo spet dražji

Nova podražitev naftnih derivatov

Slovenija | 27.12.2010, 13:00

Naftni derivati v Sloveniji se bodo s torkom znova podražili.

Naftni derivati v Sloveniji se bodo s torkom večinoma podražili. Cena neosvinčenega 95-oktanskega bencina se bo zvišala za 0,1 centa na 1,263 evra, se bo pa cena neosvinčenega 98-oktanskega in 100-oktanskega bencina znižala, in sicer za en cent na 1,279 evra za liter. Dizelsko gorivo se bo podražilo za 1,7 centa na 1,233 evra, kurilno olje pa za 1,3 centa na 0,808 evra za liter.

S 1. januarjem 2011 se bo dodatno podražilo kurilno olje, in sicer na 0,820 evra za liter, medtem ko bodo ostale cene goriv ostale nespremenjene, so danes sporočili iz OMV.

Naftni trgovci cene goriv izračunavajo na vsakih 14 dni po modelu, ki temelji na gibanju borznih kotacij cen naftnih derivatov na svetovnem trgu ter na gibanju tečaja dolarja.

Slovenija, Politika
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...