Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar

VIDEO: Benedikt XVI. sprejel vrhovne predstojnike redovnih ustanov

Papež in Sveti sedež | 28.11.2010, 13:16 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je 26. novembra sprejel okrog 200 vrhovnih predstojnikov redovnih ustanov, ki so v Rimu razpravljali o izzivih redovniškega življenja na zahodu. Kljub temu, da število duhovnikov upada, bo Cerkev vedno imela posvečene ljudi, saj ima takšno življenje svoj izvor v Bogu, je poudaril sveti oče in dodal, da je bratsko življenje ena od stvari, ki jo mladi največkrat iščejo, ko se srečajo s posvečenim življenjem.

Papež dejal, da je posvečeno življenje brez razločevanja, ki ga spremlja molitev in premišljevanje, v nevarnosti, da zapade individualizmu, potrošništvu in materializmu. Te ovire otežujejo življenje v skupnosti in jemljejo čar posvečenemu življenju. Papež je spregovoril tudi o redovnikih in redovnicah, ki so preganjani zaradi vere.

Papež in Sveti sedež
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...