Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

VIDEO: Vodstvene spremembe pri Kristusovih legionarjih

Cerkev po svetu | 25.11.2010, 09:12 Marta Jerebič

Papeški delegat za Kristusove legionarje, kardinal Velasio De Paolis, in njihov vrhovni predstojnik p. Alvaro Corcuera sta uvedla ključne vodstvene spremembe. De Paolis se je odločil, da bo začasno povečal generalni svet, ki ima tudi nalogo revizije konstitucij.

V začetku prihodnjega leta bo imenoval dva nova generalna svetovalca, s čimer se bo število svetovalcev povečalo s 5 na 7. Generalni vikar Kristusovih legionarjev, p. Luis Garza, ne bo več predstojnik za Italijo, niti ne bo imel vloge študijskega dekana. Njegovo mesto bo prevzel p. Oscar Nader, p. Jose Enrique Oyarzun pa bo prevzel službo študijskega dekana. Garza pa bo še naprej opravljal službo generalnega vikarja in delegata vrhovnega predstojnika za posvečene ženske članice. To je le nekaj izmed reform, ki jih je kardinal De Paolis uvedel v red Kristusovih legionarjev, odkar ga je papež Benedikt XVI. pred petimi meseci imenoval za svojega delegata za to družbo.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...