Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

VIDEO: Newyorški nadškof Timothy Dolan novi predsednik ameriške škofovske konference

Cerkev po svetu | 18.11.2010, 10:42 Marta Jerebič

Za predsednika ameriške škofovske konference je bil izvoljen 60-letni newyorški nadškof Timothy Dolan.

Papež Benedikt XVI. ga je pred kratkim imenoval za vodjo apostolske vizitacije na Irskem in v irskem papeškem kolegiju v Rimu, da bi preučil primere spolnih zlorab duhovnikov nad mladoletnimi.

Nadškof Dolan je kot predsednik škofovske konference nasledil čikaškega nadškofa kardinala Francisa Georgea. Izvoljen je bil s 128 glasovi. 111 glasov je dobil nadškof v Tucsonu v Arizoni Gerald Kicanas, ki je bil doslej podpredsednik škofovske konference. Doslej je predsedstvo vedno pripadlo podpredsedniku konference, službi, ki jo zdaj opravlja nadškof Joseph Kurtz iz Louisvilla v državi Kentucky. Novi predsednik in podpredsednik bosta vodila škofovsko konferenco tri leta.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...