Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Klic dobrote 2010 (foto: RKC; sestra Aleša)
Klic dobrote 2010 | (foto: RKC; sestra Aleša)

Klic dobrote zaenkrat zbral 185.000 evrov

Slovenija | 25.11.2010, 15:07

Letošnji 20. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal 24. novembra 2010, je zopet napolnil dvorano Golovec v Celju. Pod geslom „Nič revščine, ukrepajmo zdaj!“ in pod pokroviteljstvom Evropskega parlamenta je povezal evropske države v skupnih prizadevanjih v boju proti revščini in socialni izključenosti.

V duhu tega sporočila in povezanosti med evropskimi narodi v boju proti revščini sta prvič v dvajsetletni zgodovini omenjene prireditve nastopili tudi dve zasedbi iz tujine in sicer iz Avstrije in Slovaške.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske družine v stiski. Tako se je v času koncerta zbralo 131.000 evrov, do današnjega jutra pa so zbrana sredstva narasla na 185.360 evrov. Akcija zbiranja se bo nadaljevala do sklepa koledarskega leta. "Vsi, ki bi v ta namen še želeli darovati, to lahko storijo na telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani www.karitas.si ali z direktnim nakazilom na: Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana, 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: KLIC DOBROTE,“ so sporočili iz Slovenske Karitas in se ob tem zahvalili vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v dobrodelni akciji za družine v stiski.

„Iskrena zahvala tudi vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Skupaj se jih je na odru zvrstilo 161. Zahvala vsem obiskovalcem koncerta, soorganizatorju RTV Slovenija, Radiu Ognjišče, ki je tudi prenašal koncert, vsem medijskim pokroviteljem, Mestni občini Celje, Celjskemu sejmu, Zavodu ZPO in Telekomu Slovenije, ki so prispevali k uspehu koncerta. Posebna zahvala tudi številnim prostovoljcem, ki so s svojim marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala,“ je zapisal generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic.

VEČ FOTOGRAFIJ

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Sociala
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...