Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Zavarujmo naše otroke v šolah!

Slovenija | 25.11.2010, 10:43

V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok so v zadnjih mesecih ugotovili, da se že več let v slovenskih osnovnih in srednjih šolah izvaja homoseksualna prevzgoja otrok, največkrat brez vednosti in dovoljenja staršev. Gre za delovanje Amnesty International Slovenija in Društva Legebitra ter najverjetneje še nekaterih drugih organizacij, o katerih informacije za zdaj še preverjajo.

Omenjeni dve nevladni organizacij v šolskih prostorih in ponekod tudi v okviru rednega pouka, izvajata delavnice, kjer učence homoseksualni aktivisti prepričujejo z radikalno homoseksualno ideologijo. Civilna iniciativa zato od danes do naslednjega četrtka vabi k protestu za zaščito otrokovih pravic po šolah.

Spol ni določen ob rojstvu

Člani Amnesty international namreč v svojih delavnicah otroke prepričujejo, da jim spol ni naravno dan, ampak si ga lahko sami določijo; spodbujajo jih naj preizkušajo različne spolne prakse, da bodo ugotovili svojo spolno usmerjenost. Ena od vsebin delavnic je tudi razvrednotenje vloge in pomena mame in očeta v otrokovem življenju. Pri tem pa zavajajoče predstavijo pojem človekovih pravic, ki naj bi vseboval tudi pravico homoseksualcev do poroke in posvojitve otrok. Dijake tudi vabijo, naj se udeležujejo Parade ponosa.

Preprečimo vdor homoseksualne ideologije v naše šole

Tovrstnemu aktivizmu v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok odločno nasprotujejo. Vodja Aleš Primc: „Od najvišjih šolskih oblasti, od predsednika države, predsednika vlade in državnega zbora pričakujemo, da bodo preprečili nadaljnji vdor radikalne homoseksualne ideologije v slovenske šole. Prav tako pa od oblasti pričakujemo, da bodo zagotovili pravico staršev, da so obveščeni in da dajo soglasje za aktivnosti, v katere so vključeni otroci v šolah in odstopajo od sprejetih učnih programov.“

Pri tem v civilni iniciativi za družino in pravice otrok pričakujejo, da se Amnesty International Slovenija, Društvu Legebitra in drugim organizacijam homoseksualnih aktivistov prepove delovanje v slovenskih šolah, saj le-te naj ne bi bile ideološke.

Želijo pa si tudi, da bi otroke v šoli o vprašanjih spolnosti in človekovih pravic poučevali za to usposobljeni strokovnjaki na podlagi strokovno verificiranih programov. O vsem dosedanjem poučevanju naj bi obvestili starše ter iz seznama priporočene literature za poučevanje državljanske vzgoje umaknili priročnik »Ljubezen je ljubezen«, ki ga je izdala organizacija Amnesty International Slovenija.

Protestu se lahko pridružite na spletni strani 24kul.si.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Sociala
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...