Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Na tradicionalnem koncertu Klic dobrote zbrali 131.050 evrov

Slovenija | 24.11.2010, 22:45

Na tradicionalnem dobrodelnem koncertu Klic dobrote so za slovenske družine v stiski zbrali 131.050 evrov. Slovenska karitas bo akcijo zbiranja sredstev za družine v stiski nadaljevala do konca leta. Zbrane na koncertu je nagovoril predsednik Slovenske karitas in nadškof pomočnik Marjan Turnšek.

Nadškof Turnšek je dejal, da ob dvajseti obletnici Klica dobrote "na našo dobroto čaka še več družin v stiskah kot lani", in pozval na takojšnje ukrepanje.

"Tudi zato je letos naš Klic dobrote, da bi bil še glasnejši, mednaroden in v evropskem letu boja proti revščini in socialni izključenosti pod častnim pokroviteljstvom Evropskega parlamenta, za kar smo njegovemu predsedniku in evropskim parlamentarcem iskreno hvaležni," je dejal predsednik Slovenske karitas.

Nadškof Turnšek je poudaril, da se v Cerkvi na Slovenskem letos glasno sliši "nosite bremena drug drugemu", v Evropi pa "nič revščine, ukrepaj takoj". Nocoj to povezujemo v "poglej naokoli in pomagaj prvemu, ki se muči s pretežkim bremenom" in, če skupaj poprimemo, ni pretežkih bremen, je menil.

Koncert Klic dobrote je kot eden najpomembnejših dogodkov Tedna Karitas potekal pod geslom Nič revščine, ukrepajmo zdaj in je eden izmed večjih zaključnih dogodkov evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti. Neposredno sta ga prenašala Televizija Slovenija in Radio Ognjišče. Slovenska karitas bo zbrana sredstva namenila najrevnejšim družinam v Sloveniji.

Lani so v času koncerta zbrali 217.000 evrov, s spremljajočimi akcijami pa do konca leta 2009 465.439 evrov. Celoten izkupiček je Slovenska karitas namenila 15.200 družinam iz vse Slovenije.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...