Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Slavnostna akademija ob 20-letnici škofijske Karitas Koper

Cerkev na Slovenskem | 20.11.2010, 08:59

Škofijska Karitas Koper bo na dvorcu Zemono pri Vipavi ob 20. uri pripravila slavnostno akademijo ob 20-letnici delovanja. Ob tej priložnosti bodo odprli tudi razstavo del, ki so nastala na likovni koloniji Umetniki za Karitas, ki je na Sinjem vrhu nad Ajdovščino potekala konec avgusta.

V kulturnem programu bodo na slavnostni akademiji nastopili Vipavski tamburaši pod vodstvom Neže Žgur. Govore bodo imeli koprski škof Metod Pirih, župana občin Ajdovščina in Vipava Marjan Poljšak in Ivan Princes ter ravnatelj Škofijske Karitas Matej Kobal.

Udeleženci 16. mednarodne likovne kolonije na Sinjem vrhu so bili: Abdulwahab Ai-awahdi, Vlasta Arzenšek Gottestein, Tamara Burmicky, Metka Erzar, Gordana Gašperin, Rado Jerič, Janez Kovačič, Maša B. Mašuk, Nikolaj Mašuk, Matej Metlikovič, Gregor Pratneker, Marjan Skumavc, Karen Soklič, s. Aleša Stritar in Adriano Velussi. Umetnikom so se pridružili še številni amaterji, ki so darovali svoja umetniška dela.

Izkupiček od prodanih del, ki jih bodo ponudili na razstavah po Sloveniji in v zamejstvu, bo letos namenjen družinam v stiski. Izkupiček od prodanih del na lanski koloniji Umetniki za Karitas je bil namenjen otrokom, katerih starši so izgubili zaposlitev. Prodali so 73 likovnih del v skupni vrednosti 14.200 evrov.

Cerkev na Slovenskem, Sociala
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...