Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

VIDEO: Benedikt XVI. bo prihodnje leto obiskal Hrvaško

Cerkev po svetu | 30.10.2010, 21:00 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. naj bi v prvi polovici prihodnjega leta obiskal Hrvaško, in sicer ob njihovem nacionalnem dnevu družine. Predsednik Ivo Josipović je po srečanju z zagrebškim nadškofom, kardinalom Josipom Bozanićem, povedal, da je sveti oče sprejel vabilo hrvaškega državnega vrha in obisk tudi pisno potrdil.

Kardinal Bozanić je ob tem napovedal, da bo sveti oče obiskal le Zagreb. Med drugim bo molil tudi na grobu blaženega Alojzija Stepinca. Papež Janez Pavel II. je Hrvaško obiskal trikrat, in sicer v letih 1994, 1998 in 2003. Benedikt XVI. pa je našo južno sosedo obiskal leta 2001, ko je bil še na čelu Kongregacije za nauk vere.

Približno 80 odstotkov prebivalcev izraža pripadnost katoliški veri.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...