Blaž LesnikBlaž Lesnik
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: Benedikt XVI. sprejel sejšelskega predsednika

Papež in Sveti sedež | 26.10.2010, 10:41 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je včeraj sprejel predsednika Republike Sejšeli Jamesa Alixa Michela. Govorila sta o prizadevanju in sodelovanju pri spodbujanju človeškega dostojanstva, pomembnosti političnih ukrepov in zakonodaje za zaščito družine, o pomenu vzgoje in zaščite okolja.

Benedikt XVI. je sejšelskemu predsedniku podaril medaljo svojega pontifikata, Michel pa je papežu podaril sliko prve župnije, ki je bila zgrajena na največjem sejšelskem otoku Mahé.

Sejšele sestavlja približno 115 otokov v indijskem oceanu. Glavno mesto Viktoria se nahaja na prej omenjenem otoku Mahé. Šteje 84 tisoč prebivalcev, od tega je 85 odstotkov katoličanov.

Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...