Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup

Svetovni dan mladih bo velik misijonski dogodek

Cerkev po svetu | 23.10.2010, 09:00 Marta Jerebič

Pred nami je misijonska nedelja. Madridski nadškof kardinal Rouco Varela je ob tem dejal, da bo svetovni dan mladih, ki ga bo španska prestolnica gostila prihodnje leto, misijonski dogodek.

Kardinal Rouco Varela je v pastirskem pismu vernikom zapisal, da bo Madrid čez nekaj mesecev sprejel na tisoče mladih z vsega sveta. To bo neke vrste misijon – zato so poklicani, da papežev obisk spremenijo v priložnost, da pokažejo Kristusa tistim, ki ga ne poznajo ali ga poznajo le površno. Kardinal je spomnil tudi na temo svetovnega dneva mladih 'Radi bi videli Jezusa'. Po njegovih besedah je to vedno ključni cilj, še bolj pa v tem letu priprave pred omenjenim svetovnim dogodkom. Kot je zapisal, veliko ljudi ne ve,

kje naj najdejo Odrešenika. Cerkev pa je dolžna pokazati, kje je Jezus. Na svetovni dan mladih bodo prišli tudi mladi iz misijonskih dežel, ki so jih povabili in podprli misijonarji. Kardinal Rouco Varela je opozoril, da ti mladi pogosto živijo svojo vero v osamljenosti, so diskriminirani in preganjani zaradi svoje vere v Jezusa.

Cerkev po svetu
Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...