Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak

Sveta maša ob evropskem dnevu darovanja organov

Slovenija | 15.10.2010, 18:36

Na pobudo Sveta Evrope bo v soboto, 16. oktobra 2010 v Sloveniji in nekaterih drugih državah v Evropi potekalo praznovanje Evropskega dneva darovanja organov in tkiv, ki ga pripravlja Zavod RS za presaditve organov in tkiv Slovenija – transplant.

Pokrovitelja dogodka bosta minister za zdravje dr. Dorijan Marušič in premier Republike Slovenije gospod Borut Pahor.

V tem okviru bo ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja v soboto, 16. oktobra 2010, ob 16.00 pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik daroval mašo za darovalce organov in tkiv ter njihove družine.

Vabljeni v Tivoli na praznovanje Evropskega dneva darovanja organov in tkiv. Rekreacije in ustvarjalnih uric ne bo manjkalo, zato ne zamudite!

Prisrčno vabljeni na satelitsko praznovanje Evropskega dneva darovanja organov in tkiv, ki bo v soboto, 16. oktobra 2010 v parku Tivoli.

Organizator Slovenija - transplant je za vse obiskovalce pripravil športno - družabni dan, ki bo poseben tudi zato, ker ga bomo prvič praznovali na isti dan in na enak način v šestih evropskih državah.

Ob 11.30 se boste lahko preizkusili v teku na 8 km ali hoji na 2 km. Štartnine ni, zadnje prijave za tek pa zbirajo do 10.30. Poskrbeli bodo tudi za zabavo najmlajših, ki bodo na temo "za življenje in radost" lahko ustvarjali na otroški delavnici, ki bo potekala vse od 10.30 pa do 14. ure.

Športne in družabne dejavnosti bodo z namenom praznovanja evropskega dneva darovanja na isti dan organizirane tudi v Murski Soboti.

Slovenija, Evropska Unija
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...